Home » Info » Verschillende fittingen

Verschillende fittingen

De LED lampen in onze collectie komen in verschillende vormen en maten. Er zijn een aantal aspecten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een Fledux LED lamp, één daarvan is het kiezen van de juiste fitting. Hieronder geven we een uitleg over de verschillende fittingen die aanwezig zijn in onze collectie.


E27 Grote Fitting

E27 / Grote fitting

De E27 fitting staat bekend als zowel de 'grote fitting' als de 'normale fitting'. Dit is de meest voorkomende fitting binnen Nederlandse huishoudens, vandaar ook de bijnaam 'normale fitting'. 

Bij de E27 staat de 'E' voor Edisson-schroefdraad. Thomas Edison heeft deze ontwikkeld in 1909. Dit is de grote schroef aan de onderkant van de lamp om deze daarmee te bevestigen. De '27' refereert naar het aantal millimeters van de diameter van de schriefdraad. Bij de E27 is dat dus 27mm.

Led lampen met een E27 fitting vervangen makkelijk uw bestaande gloeilampen. U hoeft hiervoor geen aanpassingen te doen of extra onderdelen aan te schaffen. Draai simpelweg uw oude gloeilamp los en draai uw nieuwe ledlamp vast.

E14 / Kleine fitting

De E14 fitting staat bekend staat als de 'kleine fitting'. Naast de E27 fitting is dit één van de meest voorkomende fittingen binnen de Nederlandse huishoudens.

Bij de E14 staat de 'E' voor Edisson-schroefdraad. Dit is de schroef aan de onderkant van de lamp om deze daarmee te bevestigen. De '14' refereert naar het aantal millimeters van de diameter van de schriefdraad. Bij de E14 is dat dus 14mm.

Deze fitting komt op verschillende plekken voor zoals: kroonluchters, bureaulampen, stalampen, etc. LED lampen met een E14 fitting vervangen makkelijk uw bestaande gloeilampen. U hoeft hiervoor geen aanpassingen te doen of extra onderdelen aan te schaffen. Draai simpelweg uw oude gloeilamp los en draai uw nieuwe ledlamp vast.

GU10

De GU10 LED spot is makkelijk te onderscheiden door zijn opvallende en stevige voetjes. De twee voetjes staan 10mm uit elkaar, vandaar ook de '10' in de naam van de led lamp. 
De GU10 is op dit moment de populairste LED spot. Dat komt mede door de eenvoudige installatie van de lamp. De GU10 maakt gebruik van een bajonetsluiting, hiermee kunnen de lampen simpel worden gemonteerd en ook weer gedemonteerd met een draai van een kwartslag. 
De GU10 maakt gebruik van een normale netspanning van 230V. Hierdoor is er bij het plaatsen van deze spots geen LED transformator (trafo) nodig.

MR16

De MR16 LED spots zijn te onderscheiden door hun kleine steekfitting. De afstand tussen de twee pinnetjes is 5.3mm. De lamp heeft ook om die reden de naam GU5.3 gekregen.
De led spots werken op een lage spanning, namelijk 12V en zijn heel simpel te bevestigen. Steek de pinnen in hun houder en u bent klaar. 
Let op dat u met deze MR16 LED spots ook een speciale LED transformator (trafo) nodig heeft, bekijk onze aanbod van LED transformatoren op de accessoires pagina.


 

G4

Deze LED lamp werkt met 12V op een lage spanning. De G4 lampen zijn heel simpel te bevestigen. Steek de pinnen in hun houder en u bent klaar. 
Let op dat u met deze LED lampen een speciale LED transformator (trafo) nodig heeft, bekijk ons aanbod van LED transformatoren op de accessoires pagina. De G4 lamp is met zijn lage wattage heel ernergiezuinig, dit zult u zeker terug zien op uw energierekening.


 

G9

De G9 LED lampen zijn perfecte vervangers voor uw bestaande G9 halogeen lampen. De GU10 maakt gebruik van een normale netspanning van 230V. Hierdoor is er bij het plaatsen van deze LED lamp geen LED transformator nodig. Haal simpelweg uw G9 halogeen lamp uit zijn armatuur en plaats de nieuwe G9 LED lamp op zijn plek. 
De G9 lamp is met zijn lage wattage heel ernergiezuinig, dit zult u zeker terug zien op uw energierekening.

 
← .    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen